Palit RTX 4080 Super jetstream OC 75-76 dereceye kadar ısınıyor

fatih07

Satoshi Adayı
Beğeni puanı
4
Favori
Binance TR logoBinance TR
İkinci el aldığım ve önceki sahibinde FurMark testinde 90-94 dereceye kadar çıkan ekran kartım, yaklaşık 2 haftadır hiç kullanılmadan duruyordu. Bilgisayarıma taktım ve OCCT testinde %100 yükte 75-76 dereceye ısınıyor, hotspot (sıcak nokta) ise 105-106 dereceye çıkıyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekiyor düzeltebilmem mümkün müdür sizce?

hotspot sıcaklığın aşırı yüksek geldi bana (105–106°C). Bunun birkaç nedeni olabilir, şöyle ki:
1- Termal padler bozulmuş olabilir.
2- Termal macun uzun süredir bakım yapılıp değişmemişse kurumuş olabilir.
3- Soğutucu düzgün oturmamış olabilir - daha önce sökülmüşse montaj yaparken hata yapılmış olabilir.
4- Kasa içi hava akışı yetersiz olabilir ancak bu kadar yüksek ısıya maruz bırakacak kadar havasız kalacağını sanmıoyrum ki sen yinede kontrol et istersen.
5- Kart fabrikasyon olarak sıcak çalışan bir model olabilir.
İyi bir bakımla hotspot 85–95°C seviyelerine kadar düşebilir.
Unutmadan, aşırı toz birikmişse temizlik şarttır.

hotspot sıcaklığın aşırı yüksek geldi bana (105–106°C). Bunun birkaç nedeni olabilir, şöyle ki:
1- Termal padler bozulmuş olabilir.
2- Termal macun uzun süredir bakım yapılıp değişmemişse kurumuş olabilir.
3- Soğutucu düzgün oturmamış olabilir - daha önce sökülmüşse montaj yaparken hata yapılmış olabilir.
4- Kasa içi hava akışı yetersiz olabilir ancak bu kadar yüksek ısıya maruz bırakacak kadar havasız kalacağını sanmıoyrum ki sen yinede kontrol et istersen.
5- Kart fabrikasyon olarak sıcak çalışan bir model olabilir.
İyi bir bakımla hotspot 85–95°C seviyelerine kadar düşebilir.
Unutmadan, aşırı toz birikmişse temizlik şarttır.
Bunları dene sevgili fatih kardeşim, tüm olasılıkları gözden geçirmelisin de ama bence aşırı yüksek bir sıcaklık bu normal değil

KriptoKulüp Macerana Hemen Başla!

Katılmak çok kolay!

Kayıt Olun

Zaten bir hesabınız mı var?

Giriş yap
Back
Border üst - Radius Üst sol